De band

Op deze pagina stellen de mannen van The Mavertricks zich in het kort voor.

RON - LEAD VOCAL & GUITAR

Als jonge gast begon Ron van de Weijer half jaren ‘90 van de vorige eeuw bij de Maasmechelse Texmex band “ Tequila Sunrise”.
Zijn liefde voor de Countrymuziek werd hem al van heel jongs aan van thuis uit met de paplepel in gegoten en Texmex sloot hier bij naadloos aan. Na enkele succesvolle jaren werd het tijd om met de destijds bekende countryband “Sign on On” verder te gaan.Op zowat alle bekende country festivals over het gehele land werden optredens gegeven.Vanaf begin jaren 2000 werd er via een aantal bandleden, afkomstig van de eerste band “Tequila Sunrise” de bekende Maastrichtse formatie “ Alegria” opgericht. Hierin zong Ron verschillende jaren met grote successen in cafe’s, partijen en op het Preuvenemint. Ook Texmexband Mosamigos kende met Ron vele successen. Ron werd door ex-Alegria lid Ed Vos geintroduceerd bij The Mavertricks. Hij zal hierin schitteren om deze Topband op het hoge niveau te behouden.

LUC - DRUMS & BACKINGS

Luc speelt vanaf zijn vroege jeugd drums en speelde in diverse, uiteenlopende bands. Hij is een muzikale alleseter, zolang er maar emotie in zit en er met passie gespeeld wordt.

JOHN - BASSGUITAR & BACKINGS

John is ooit begonnen als tamboer en koperblazer in harmonieën en fanfares  Ergens in de nineties en de zero’s beande hijals trompettist in diverse bandjes, variërend van tex-mex tot pop, soul en funky stuff. Jaren later, ontdekte hij de basgitaar. Onze drummer, Luc Thiessens, vroeg hem niet lang daarna of hij interesse had in een Mavericks tribute. 

JOS - GUITAR & BACKINGS

Jos Lambrichs speelt al de nodige jaren als gitarist in meerdere bands. Als hij niet op het podium staat is hij actief in zijn eigen studio waar hij met diverse muzikanten muziek produceert. Toen de vraag kwam of er nog tijd was voor  “The MaverTricks”  twijfelde hij geen moment.

ED - KEYS & SAXOPHONE

Na een afgeronde conservatorium-opleiding, werkzaam en wonende in Amsterdam als beroepsmusicus en lesgevende aan de muziekscholen in Alphen a/d Rijn en Eindhoven. Daarna geswitcht naar de horeca, maar geselt nu weer de toetsen.

LUC - SAXOPHONE

Luc speelt al vanaf z’n negende levensjaar trompet. Eerst in een harmonie, daarna bij diverse musicals. Vervolgens werd hij gevraagd om in een band te spelen. Inmiddels is hij een onmisbare kracht geworden bij The Mavertricks. Zoals Luc zegt: “Spelen bij The Mavertricks geeft mij enorm veel plezier.” Zijn collega muzikanten zijn het volledig met hem eens.

NICK - TROMBONE & PERCUSSION

Nick speelt in meerdere bands met uiteenlopend repertoire: van soul en funk tot early swing en rock’n roll. Nick: ’Er zijn maar twee soorten muziek: goede en slechte…’

LAURENS - TROMPET & PERCUSSION

Als 8 jarig jongetje begon Laurens met het bespelen van de piano. Twee jaar later is hij begonnen met het leren spelen van de trompet bij harmonie. Bij het jongerenkoor leerde hij muzikanten kennen die de muzikale passie deelde. Vanaf 2001 ging hij van starts als lead-trompettist bij de bigband SLIM. Naast het live spelen arrangeert hij graag voor de diverse blaassecties. Voor The MaverTricks arrangeerde hij mooie partijen voor het strakke 4 stemmig koper kwartet.

MARTIN - ACCORDION

Martin is bekend tot ver buiten Nederland. Zijn virtuositeit op de accordeon is fenomenaal. Zijn stage performance is een feest om naar te kijken.